Swiatła na skrzyzowaniu drogi łączącej Niewolno i Trzemeszno

Czego brakuje ci w naszym mieście, co chciałbyś zmienić? pomysły, sugestie, komentarze...

Moderator: Capricorn

Re: Swiatła na skrzyzowaniu drogi łączącej Niewolno i Trzemeszno

Postprzez obywatel » 15-01-2010, 19:51

w sumie to znaczne ułatwienie bo nie trzeba czekac az zapali sie zielone mozna jechac jak dawniej :)
obywatel

Postprzez maniana » 18-01-2010, 23:36

Wbrew malkontentom swiatła juz działają! I to jak! Domyslam się, że ma to być "inteligentna sygnalizacja"...? Przez chwilę obserwowałam dziś, jak to działa... Powiem jedno: skóra cierpnie!!! W chwili, gdy zaświeciło się zielone dla kierunku T-no - Rogowo, z Gniezna w kierunku Torunia na pełnej prędkości przeleciał TIR... :o Na szczęście w tym momencie skrzyżowanie było puste... Oby okazało sie, że IQ tej sygnalizacji jest wyższe, niz u przeciętnego kierowcy.... :P A na razie: UWAŻAJCIE!!!! :boje:
maniana

Postprzez sebekfireman » 08-02-2010, 22:20

I już do pierwszego wypadku na skrzyżowaniu ze światłami doszło... nie wiem jaka była tam przyczyna, ale ostatnio zauważyłem coś niepokojącego w tej sygnalizacji. Jadąc od strony Trzemeszna w słoneczny dzień, w godzinach rannych i dojeżdżając do sygnalizatora kompletnie nie widać jakie światło się pali i na skrzyżowanie trzeba wjeżdżać nie mając pojęcia jakie się ma światło... także uważajcie!
sebekfireman

Postprzez patriks » 09-02-2010, 16:33

Rzadko teraz bywam w Trzemesznie, ale faktycznie z tymi światłami jest problem. Może tempo zmian świateł jest dostosowane do prędkości 50-60 km/h i przy takiej jeździe nie ma problemu z zatrzymaniem samochodu. Jednak zdarza się, że pojazd poruszający się z większa prędkością mija skrzyżowanie na zielonym od strony Trzemeszna i Niewolna. Przydałaby się korekta tych świateł, bo pomarańczowe pali się o wiele za krótko.
The greatest country in the world.
patriks

Postprzez obywatel » 09-02-2010, 20:09

korekte obiecali ze zrobią Panowie co uszkodzili wtedy światła :) twierdzą że taka korekta usprawnila ruch :)
obywatel

Postprzez Generał » 15-02-2010, 08:52

Podoba mi się, że prócz sygnalizacji świetlnej jest też sygnalizacja dzwiękowa. Mam nadzieję, że to wszystko będzie zawsze sprawne.
Generał

Postprzez aniulka » 26-02-2010, 20:08

patriks napisał(a):bo pomarańczowe pali się o wiele za krótko.

No i ktoś Cie wysłuchał i pali się już tylko pomarańczowe od jakiegoś czasu :D
aniulka

Poprzednia strona

Powrót do Co chciałbyś zmienić w mieście?